Vanaf 1 december gaat er een tijdelijke regeling in dat 75-plussers onder voorwaarden gedurende maximaal een jaar mogen blijven rijden met hun verlopen rijbewijs. Dit wordt ingevoerd in verband met de achterstand in de afhandeling van de gezondheidsverklaringen bij het CBR.

De regeling geldt tot 31 december 2020. Iedereen die mag blijven rijden met een verlopen rijbewijs, krijgt persoonlijk bericht van het CBR.

Geldt de regeling ook voor u?

De regeling geldt voor u in de volgende situatie:

  1. U bent 75 of ouder op het moment dat uw rijbewijs verloopt.
  2. En: u dient uw Gezondheidsverklaring in voordat uw rijbewijs verloopt. Of, als u uw Gezondheidsverklaring al heeft ingediend, heeft u dat voor de verloopdatum van uw rijbewijs gedaan.
  3. En: uw rijbewijs is minimaal 5 jaar geldig. U kunt dit zien op uw rijbewijs. De begindatum staat op de voorkant van uw rijbewijs: bij 4a. De einddatum staat op de achterkant van uw rijbewijs: in kolom 11, achter ‘B’.

Kijk voor meer informatie op de website van het CBR: website CBR

Twijfelt u zelf of u nog wel veilig kunt rijden? Bijvoorbeeld omdat uw gezondheid achteruit is gegaan? Neem dan contact op met de klantenservice van het CBR (via 088 227 77 00). Zij helpen u graag verder.