HartveiligWonen en HartslagNu samen verder.

Eén landelijk alarmeringssysteem voor reanimatie
HartveiligWonen en HartslagNu, de twee alarmeringssystemen voor reanimatie- en AED-hulpverlening in Nederland, hebben de handen ineen geslagen. Zij gaan samen verder onder de naam HartslagNu. HartslagNu alarmeert burgers die in de buurt zijn van een melding van een circulatiestilstand, ook wel hartstilstand genoemd. Deze alarmering verloopt automatisch via de meldkamer ambulancezorg. In de loop van 2018 zullen alle ambulancemeldkamers gebruik maken van hetzelfde systeem.

Om de overgang naar één alarmeringssysteem mogelijk te maken, is er een nieuwe, onafhankelijke stichting opgericht. Deze stichting draagt de naam HartslagNu. HartveiligWonen levert de technologie voor het nieuwe landelijke alarmeringssysteem. De samenwerking wordt ondersteund door De Hartstichting, GGD GHOR Nederland, Het Nederlandse Rode Kruis, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Ambulancezorg Nederland.

“We zijn blij dat met de samenvoeging van HartveiligWonen en HartslagNu. Dit zorgt voor snelheid, eenduidigheid en herkenbaarheid voor de burgerhulpverleners. Zij kunnen door middel van een (nieuwe) app straks in heel Nederland, vanuit alle meldkamers, gealarmeerd worden. Dit is goed nieuws voor patiënten, want snelle reanimatie is van levensbelang! Door de inzet van burgerhulpverleners en AED’s is de overlevingskans binnen 10 jaar al gestegen van 10% naar 25%. Nu de partijen de handen ineen geslagen hebben, kunnen we naar een nog hogere overlevingskans streven. Er zijn straks circa 170.000 aangemelde vrijwilligers en ruim 12.000 AED’s in heel Nederland”, vertelt Hans Janssen, woordvoerder van de nieuwe stichting HartslagNu.

Heb je al een e-mail ontvangen om je account te activeren?

Ben je burgerhulpverlener van HartslagNu? Om gealarmeerd te blijven worden, voor reanimaties bij jou in de buurt, is het namelijk nodig dat je je account activeert en compleet maakt. Dan heb je als het goed is een e-mail ontvangen dat je je account moet activeren. Dit doe je als volgt:
(nog geen e-mail ontvangen? Kijke even in je SPAM of wacht rustig af…)

  • Open de mail en klik op de activatielink
  • Maak een nieuw wachtwoord aan
  • Log vervolgens in op Mijn HartslagNu, zie de knop rechtsboven. Je e-mailadres is vanaf nu je gebruikersnaam
    Controleer je account en maak je profiel compleet.
  • Voor iOS en Android hebben we ook een app waarop je gealarmeerd kunt worden. Deze download je in de App- en Playstore.
  • Voor AED-beheerders: zijn de AED’s goed overgekomen? Ga daarvoor naar ‘Mijn AED’s’. Als hier geen AED bekend is, vragen we je deze zelf opnieuw aan te melden. Je ontvangt van de afdeling support een e-mail als de AED goed is aangemeld.
  • Houd de komende periode je account nog wel actief bij HartslagNu, want pas nadat de meldkamer in jouw buurt is overgezet, word je gealarmeerd via het nieuwe systeem. We informeren je wanneer je oude account is verwijderd.

Meer informatie en downloaden van de app vindt je hier