De Dorpsraad Ell heeft, samen met natuurorganisatie IKL Limburg, donderdag 13 februari ongeveer twintig kastjes opgehangen/uitgedeeld. Er hangen er een paar nabij het voetbalterrein en bij Café De Prairie. Er waren ook vrijwilligers uit de Broekweg, en zij hebben van een IKL-medewerker instructie gekregen hoe de kasten op te hangen. De rest hangen ze later zelf op in hun straat of de directe omgeving. Fijn dat de dorpsgenoten het belang inzien om op deze natuurlijke manier te werken aan een oplossing.

De Dorpsraad heeft nog circa 50 nestkasten beschikbaar voor dit doel.

Buurtverenigingen en ook andere organisaties kunnen in hun straten, zelf kasten ophangen. Rondom de speel- en trapveldjes en het schuttersterrein zijn zeker ook geschikte locaties. Dit weekend (15 & 16 februari) komt storm Dennis nog langs en dan is niet heel fijn op een ladder. Daarom willen we het ophangen het volgend weekend (op carnavals zaterdag) doen.

Meer informatie is verkrijgbaar via bestuurslid Marnix van der Kruis, telefoonnummer 06-54295187 of per email via secretariaat@dorpsraadell.nl Ook kun je informeren bij één van de andere bestuursleden.