Op 25, 26 augustus, 1 en 2 september zijn er volop activiteiten van Schutterij St. Sebastianus op Éller schuttersgebied:

Zaterdag 25 augustus Persoonlijk Kampioenschap E.M.M.
Alleen personen die op de meetellende bondsschuttersfeesten in de eerste ronde (de eerste 3 punten) niet hebben gemist mogen aan deze wedstrijd deelnemen. De meetellende BSF-en zijn het laatste van vorig seizoen en de drie eerste van dit seizoen.
Een spannende strijd tussen de afzonderlijke schutters van de aangesloten schutterijen. Uiteraard ben u van harte welkom om een kijkje te komen nemen tijdens deze strijd. Aanvang 10:00 uur.

Schutterij St. SebastianusZondag 26 augustus 387ste Bondsschuttersfeest E.M.M.
Op deze zondag zullen 25 schutterijen aantreden in Ell. De terreinwedstrijden starten al om 10:30 uur, dus er is de hele dag meer dan genoeg te beleven op het schuttersterrein. De opening is om 13:oo en aansluitend zal de optocht starten om 13:15 uur.
De optocht langs de: Magnoliastraat, Meidoornstraat, Weigeliastraat, Jasmijnstraat, Ribestraat, Seringenstraat, Luytenstraat, Sebastiaanstraat (defilè ter hoogte van Garage Hemels) en dan de Kampstraat op.
Na de optocht heeft iedereen even tijd om zich klaar te maken voor de schietwedstrijden. Deze starten om 15:30 uur.
Aangezien dit het laatste schuttersfeest is van 2018, zal er alleen korpsschieren plaatsvinden. Aansluitend is in de feesttent de uitreiking van de jaarprijzen van de schuttersbond Eendracht Maakt Macht. Uiteraard is iedereen van harte welkom om er in de tent nog een mooi feestje van te maken.

 

 

Zaterdag 1 september Het O(Ell)S, een alternatief schuttersfeest / 3-tal en 6-tal Dorpsschieten
In 2011 heeft de eerste editie van het O(Ell)S, een alternatief schuttersfeest plaatsgevonden. Dit was een groot succes!
Inmiddels is de inschrijving van start gegaan en we hopen dat er veel groepen, familie’s, collega’s mee gaan doen. Voor de menden die geen idee hebben wat het O(Ell)L inhoud? Creëer je eigen schutterij! Maakt het zo gek als je kunt. Volledig in tenue met marketentsters, biellemannen en uiteraard een koningspaar.
Jong en oud kan hier aan meedoen, en het hoeft niet veel tijd te kosten….. dat is aan jezelf!
Na een opening zal iedereen in een verkochte optocht door het dorp lopen met een echt defile waar natuurlijk zeer streng wordt gejureerd.
Aansluitend zal er even tijd zijn om je een beetje op te frissen voordat terrein wedstrijden gaan beginnen. Wie heeft het mooiste koningspaar? Wie heeft de mooise marketentsters? En uiteraard komen de muziekwedstrijden / marswedstrijden ook aan bod.
Uiteraard alles met een dikke vette knipoog naar de echte schuttersfeesten.

Als stof op de exerxcitieweide is opgetrokken gaat van iedere schutterij een 6-tal de zenuwslopende strijd aan…… Wie schiet alle bôlkes af…..
Net als een ècht OLS zal de spanning te snijden zijn…… zie gaat met de prijs lopen……….

Ook 3-tal en 6-tal schieten tijdens het O(Ell)S!

Net als bij het reguliere dorpsschuttersfeest zal de mogelijk er zin om samen met je groepje vrienden een 3-tal of een 6-tal te maken.
Er zullen gewoon schietkaarten verkocht worden aan het wedstrijd secretariaat. Er zij wel een aantal verschillen t.o.v. het dorpsschuttersfeest:
De buks ligt niet in een fuik, dus los op de aanlegpaal. Er wordt niet geschoten voor persoonlijke kampioenschappen.
Wil je schieten? Zorg dan dat je een geldig legitimatiebewijs nee neemt!

Zondag 2 september Dekenaal Schuttersfeest
Op 2 september nemen 10 schutterijen van het Dekenaat Thorn deel aan de optocht en de. schietwedstrijden.
De optocht start om 13:00 uur en na de optocht zal de officiële opening plaats vinden.
De schietwedstrijden starten om 15:00 uur.
NB vanwege de Truckrun zal de optocht niet over de Sebastiaanstraat lopen, maar over Seringenstraat waar ook het Defilé zal staan.

Als schutterij St. Sebastianus zijn we op zoek naar vrijwilligers die op één of meerdere dagen willen helpen deze feesten tot een succes te maken.
Denk aan hulp in de catering, bar, houskeeping, verkeersregelaars en opbouwwerkzaamheden.

Heb je zin om je steentje bij te dragen?

Schutterij St. Sebastianus
Via een digitaal inschrijfformulier kan je aangeven in welke afdeling en welke dagen je wilt helpen.
Hou er rekening mee dat als op een bepaalde dag / afdeling er te veel mensen aangemeld zijn aangemeld we in overleg gaan en kijken of we kunnen schuiven.

Aanmelden als vrijwilliger

 

Zijn er vragen dan kan er via de e-mail contact worden opgenomen.

Wij hopen dat we u op een van onze activiteiten mogen begroeten, als vrijwilliger of als bezoeker!!

Met schuttersgroet,

Schutterij St. Sebastianus, Ell
info@stsebastianusell.nl