Begin 2019 hebben jullie een presentatie bijgewoond over ondermijnende criminaliteit. Toen hebben we ook aangegeven dat het creëren van bewustwording bij de burgers belangrijk is. De komende tijd gaan wij hier extra aandacht aan geven. Hiervoor hebben wij ook jullie medewerking nodig.

Enkele weken geleden heeft de gemeente huis-aan-huis een folder en een meldkaart verspreid. Hieraan willen we een vervolg geven door het organiseren van veiligheidsavonden. Wij hebben er twee gepland. Aan jullie het verzoek deze onder de aandacht te brengen van de burgers in jullie kern. Hierbij merken wij op dat de bijeenkomst met spreker Pieter Tops aan te bevelen is.

Donderdagavond 28 november met Pieter Tops

Donderdag 28 november zal de eerste veiligheidsavond plaatsvinden en zal Pieter Tops een presentatie komen geven. Pieter Tops heeft veel onderzoek gedaan naar (lokale) democratie en naar ondermijnende criminaliteit. Hij is bekend geworden met zijn boek ‘De achterkant van Nederland’  waarin hij de verwevenheid van ondermijning in de maatschappij blootlegt.

Inhoud veiligheidsavond

Tijdens deze bijeenkomsten gaan we graag met onze inwoners in gesprek over wat ondermijning nu precies inhoudt en welke vormen van ondermijning er zijn. We gaan met elkaar antwoord geven op de vraag “komt dit ook bij mij in de buurt voor of is het een ver van mijn bed show?” en “wat kan ik zelf bijdragen aan het terugdringen hiervan?”. Daarnaast laten we de inwoners graag kennismaken met drugs en dan hoe dit ruikt. Zo is het mogelijk te ervaren hoe xtc-ruikt.

Waar en wanneer?

We organiseren twee avonden.

  • Donderdag 28 november, aanvang 19.30 uur locatie Baexheimerhof te Baexem. Tijdens deze avond is ook Pieter Tops als gastspreker aanwezig.
  • Maandag 27 januari, aanvang 19.30 uur gemeenschapshuis de Mortel te Ittervoort.

Vol=Vol

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de onderstaande button. Het aantal plaatsen is beperkt en vol=vol.

AANMELDEN

Laten we samen een vuist maken tegen ondermijning!

Zijn er nog vragen? Dan kunnen jullie contact opnemen met Ingrid Kuijpers, beleidsmedewerker veiligheid, e-mail i.kuijpers@leudal.nl, tel. 0475-859311.